Boekenzaal

13:30 - 14:05

Begrijpelijke informatie op kwetsbare momenten

Ralph Koppers

Wij Indiveo, ontwikkelen begrijpelijk modules (Divi’s) die door experts gericht worden verstuurd. Binnen onze Divi’s vormen animaties de basis om (complexe) onderwerpen begrijpelijk over te brengen. Dit doen wij nu voornamelijk in de gezondheidszorg. Tal van ziekenhuizen informeren patiënten met Indiveo en ervaren de voordelen voor patiënten én zorgverleners. Waar patiënten beter worden geïnformeerd over wat hem of haar te wachten staat, ontlast Indiveo zorgverleners doordat zij minder tijd hoeven te besteden aan mondelinge uitleg. 

Indiveo snapt dat betrouwbare en begrijpelijke informatie op het juiste moment van cruciaal belang is om mensen te ondersteunen op kwetsbare momenten, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van ziekte of stress.

Binnen onze sessie willen we bezoekers uitdagen om mee te denken waar (digitale) begrijpelijke informatie van meerwaarde kan zijn in hun eigen praktijk of werk, 

Biografie

Ralph Koppers, longarts in het MCL en initiatiefnemer van Indiveo. De behoefte aan begrijpelijke informatie voor patienten is ontstaan vanuit mijn eigen ervaringen als longarts in het Medisch Centrum Leeuwarden.  Elke dag merk ik weer hoe moeilijk het is voor patiënten (en hun naasten) om onze ingewikkelde, medische informatie in de beperkte tijd in de spreekkamer tot zich te nemen.  Spanning, onzekerheid en afhankelijkheid maken het lastig voor ons  brein om informatie goed te kunnen absorberen. Daar hebben álle patiënten last van. Daarnaast is de inhoud van de informatie moeilijk; de kenniskloof tussen patiënten en zorgverleners is erg groot. Het resultaat is dat patiënten slechts zeer weinig onthouden van wat zorgverleners elke dag vele malen vertellen: basale standaard informatie.  Vanuit deze achtergrond ben ik Indiveo gestart met één ambitie: álle patiënten begrijpelijk informeren.