Museum rechtbank

15:00 - 15:40

De smartphone in het beklaagdenbankje

Ritzo ten Cate

Smartphones zijn fantastisch, daarom noemen we ze ook smartphones. Evengoed faciliteren ze ook de grootste verslaving die de mensheid ooit is overkomen, met alle gevolgen voor onze psychische, sociale en fysieke gezondheid van dien.

Tijdens het Gezondheidsfestival brengt sociaal kunstenaar Ritzo ten Cate de smartphone voor het gerecht. Wat volgt is een vonnis dat per direct wordt voltrokken. Belanden alle smartphones die tijdens het festival afgaan rechtstreeks in de shredder of oordelen de aanwezigen dat alle bezoekers het geluid van hun telefoon juist aan moeten zetten om zo het goede gesprek er maar eens over te voeren?

In 2016 deed Ritzo fotografisch onderzoek naar onze relatie met smartphones. Hij fotografeerde honderden gebruikers vlak voordat ze tegen hem opliepen en ging daarna het gesprek aan. Tijdens de zitting spit je samen met hem de voors en tegens uit en verzin je samen het vonnis dat de grootste positieve impact op het festival en de wereld zal hebben.

Biografie

Ritzo ten Cate is sociaal ondernemer, groepswerker, meeting designer, social engineer, fotograaf, schrijver, spreker. Zijn werk heeft altijd iets te maken met veiligheid en verbinding, vaak iets met technologie en natuur. Steeds vaker experimenteel van aard. Altijd om de wereld leuker, blijer, mooier en beter te maken. https://ritzotencate.com/.

Meld je aan als deelnemer

Meld je idee aan