Museum schip

12:00 - 12:40

Platform Pouwer - Preventie: doorwerken tot aan en na je pensioen

Anjo Geluk, Sanne Martena, Lisa Zwiers

Preventie: doorwerken tot aan en na je pensioen
De samenleving vergrijst, de ouderenzorg wordt onbetaalbaar en er wordt steeds meer van ons gevraagd. In deze workshop staat onbetaald en betaald werk voor, tijdens en na het pensioen centraal. Onder leiding van Lisa Zwiers en Sanne Martena (Zorg Innovatie Forum en Platform Pouwer) worden goede voorbeelden en nieuwe ontwikkelingen besproken.

Het project Baanbrekend Perspectief, waarin 60-plussers aan het einde van hun loopbaan nieuw toekomstperspectief krijgen, wordt als voorbeeld genomen. Oudere werknemers krijgen de kans om zich (door) te ontwikkelen, hun ervaring en kennis worden zo behouden, en ze blijven zinvol en zingevend actief. Anjo Geluk (lid van de Raad van Ouderen) vertelt meer over het advies over Preventie – ‘Het nieuwe normaal in een ouder wordende samenleving’ – waarin de RvO voor een brede aanpak kiest. Het thema werk – betaald en onbetaald – hoort daar ook bij. Dan gaat het onder meer over een flexibel pensioen, toekomstgesprekken op het werk, combinaties van betaald en onbetaald werk en de maatschappelijke bijdrage van ouderen.

Komt u met ons meepraten over of een actieve en meer vanzelfsprekende bijdrage van ouderen de oplossing is voor het gebrek aan arbeidskrachten?

Biografie

Anjo Geluk is lid van de Raad van Ouderen, voorzitter van de Denktank 60+ Noord en lid van Platform Pouwer. Daarnaast schrijft Anjo boeken en is ze actief in een cliëntenraad. Anjo is heel actief en laat graag haar stem horen!

Sanne Martena is werkzaam bij het Zorg Innovatie Forum en hier onder andere actief betrokken bij het project Baanbrekend Perspectief, dat zich richt op de toekomstperspectieven van oudere werknemers. Dit is ook waar Sanne in 2022 haar afstudeeropdracht voor de master Sociologie afrondde.

Lisa Zwiers is werkzaam bij het Zorg Innovatie Forum en Platform Pouwer als communicatieprofessional. Zij zet al jaren haar expertise in rond de projecten van het ZIF, over thema’s als ouderenparticipatie, inclusie en kansenongelijkheid.

Meld je aan als deelnemer

Meld je idee aan