Majoor van Swieten

16:00 - 16:40

Gezond

Erik Meij

Ontdek de diepgaande link tussen mentale gezondheid en generatiearmoede in deze boeiende workshop, gepresenteerd door Erik Meij en Jessy Snip van CMO STAMM en de Rijksuniversiteit Groningen.

Kinderen die in armoede opgroeien, ervaren vaak ingrijpende gebeurtenissen die hun ontwikkeling, gezondheid en kansen beïnvloeden. Armoede op zichzelf is al een aangrijpende ervaring, en helaas wordt deze ervaring vaak van generatie op generatie doorgegeven. Recente bevindingen van CMO STAMM benadrukken de rol van trauma in dit proces.

Deze workshop biedt inzicht in waarom de cyclus van generatiearmoede blijft voortduren, ondanks alle inspanningen om deze te doorbreken. Ontdek wat er nodig is om deze cirkel eindelijk te doorbreken en de weg vrij te maken voor een betere toekomst. Doe mee en laat je inspireren!

Biografie

Erik Meij en Jessy Snip zijn als onderzoekers verbonden aan kenniscentrum CMO STAMM en de Rijksuniversiteit Groningen. Ze geloven in de kracht van ervaring en werken altijd zij aan zij met mensen die armoede zelf hebben ervaren. Deze benadering zorgt ervoor dat de stemmen en ervaringen van degenen die het kennen, centraal staan in zijn onderzoek. Hun werk brengt niet alleen inzicht in de uitdagingen van armoede, maar ook in mogelijke oplossingen en wegen naar een rechtvaardigere toekomst voor iedereen.

Meld je aan als deelnemer

Meld je idee aan