Majoor van Swieten

15:00 - 15:40

De Beweegreis

Hans Derks

Dit wordt het verhaal van twee jaar Beweegclub. Spontaan gestart en zomaar uitgegroeid tot een landelijk voorbeeld. Gewoon een groepje mensen dat bij elkaar komt om samen actief te zijn. Elke vrijdagavond om 7 uur verzamelen rondom koffie en thee, om vervolgens een gymzaal in te duiken. Er ontstond een geuzennaam; de Dikke Vriendenclub. Mensen kwamen. Omdat ze zich welkom voelden, omdat niets moest, omdat alles gewoon was. Gewoon, spontaan, zomaar …en opeens was het niet meer de Beweegclub; opeens was het Sociaal Motorische Groepsbegeleiding, Wat spontaan gegroeid was, heeft opeens een naam en een doel gekregen. Wij bleven gewoon (en) de Beweegclub.

We gingen alles loslaten wat zou kunnen afstoten. Alles loslaten wat we geleerd hadden. Aan geen enkel vooroordeel voldoen. Als ruimte vonden we het wielercentrum. Gewoon de kantine. Niets zorgde voor extra verwachtingen. Met zo’n 8 personen zijn we gestart, de groep groeide en groeide tot zo’n 20 personen. De deelnemers kwamen vooral vanuit de GLI-groepen. We hebben in het begin alleen maar geluisterd. Wat verwachten de deelnemers, wat willen ze. Waar hebben ze vooral ook geen zin in. Verbinden van een geweldige groep mensen zodat er een geheel ontstond. Al snel hielp iedereen daaraan mee. Er was geen enkel verwijt, geen oordeel. Steeds meer durfde iedereen zichzelf te zijn. Voor een aantal kon dat maanden duren.

Biografie

Jullie zijn de sprekers. We gaan samen op beweegreis en komen daar vooral elkaar en jezelf tegen. Kom als je op reis wilt, kom als je nieuwsgierig bent, kom als je net als ons overtuigd bent dat niet de wil, maar wel de weg zorgt dat mensen niet meedoen … kom dat zeker.

Het gaat over Resultaat is Kwaliteit keer Draagvlak, het gaat over Loesje-achtige citaten als ‘ik ben hier alleen, omdat ik hier niet hoef te zijn’, ‘deze zaal is te goed voor mij’, ík echt dat er alleen spieren rondliepen (over de sportschool)’ en ‘ik check eerst even of er geen spiegels hangen.

Meld je aan als deelnemer

Meld je idee aan