Museum podium

15:00 - 15:40

Iedereen OpFietse in Drenthe

Hans Slender

Nederlanders zitten te veel en bewegen te weinig, zo ook de inwoners van Drenthe. Als fietsprovincie streeft Drenthe er naar meer inwoners én bezoekers op de fiets te krijgen. De fiets is een gezond en duurzaam alternatief voor de auto, leidt de fiets als vervoermiddel tot minder uitstoot en minder drukte in (binnen)steden. Bovenal is de fiets een laagdrempelig, voordelig en praktisch vervoermiddel die perfect is om een mooie provincie als Drenthe te beleven.

Van 20-24 september 2023 vindt het EK Wielrennen in Drenthe plaats. Met het EK OpFietse activatieprogramma streven wij er naar om dit topsportevenement te benutten om het fietsen over de volle breedte in Drenthe te promoten. Maar om echt meer Drenten gezond op de fiets te krijgen is er veel meer nodig. In deze sessie gaan we op zoektocht naar de meerwaarde van de fiets voor onze (positieve) gezondheid en hoe de Drentse fietskansen de komende jaren nog beter benut kunnen worden. Iedereen OpFietse!

Biografie

Hans Slender (1982) is manager strategie en innovatie bij SportDrenthe en coördinator van het Kenniscentrum Events Drenthe. Als voormalig sportwetenschapper (Hanzehogeschool Groningen) en strategisch beleidsadviseur (gemeente Groningen) probeert hij systemisch te kijken de organisatie van sport en bewegen in Nederland en de impact die sport en bewegen heeft op de samenleving. Momenteel werkt hij aan het maatschappelijke activatieprogramma van het EK Wielrennen dat van 20-24 september in Drenthe plaatsvindt.

Meld je aan als deelnemer

Meld je idee aan